Tre VM-guld till Umeå

Daniel Olsson från Umeå PK prickade verkligen formtoppen på VM i PPC (Precision Pistol Competition) som hölls i Stockholm i slutet av augusti. Det blev hela tre guld i klassen Master (Distinguished Revolver, Service Revolver 4” och Off-Duty Revolver) i ett motstånd inrest från när och fjärran.

-I min klass, Master, var det mellan 50 till 80 skyttar, totalt var det cirka 250 individuella skyttar i de 5 olika klasserna från en mängd nationer. Allt från Kanada till Australien, väldigt många från Tyskland, Schweiz och Österrike. Distinguished Revolver var min sista match på söndagen och jag drabbades av migränanfall i sista halvan av matchen, så jag är väldigt nöjd över att det gick så bra som det gjorde, säger Daniel.

Tävla sig i form
Han är en välkänd skytt på banorna i Västerbotten och Norrbotten med fina tävlingsresultat i sommar i såväl IPSC som Fältskytte och Militär Snabbmatch. Kanske är det just ett varierat skytte och högt tävlingsdeltagande som är nyckeln till framgångarna.

-Det har blivit relativt lite PPC-träning i sommar. Tidigare år har det blivit avsevärt mer. Några tävlingar i Svenska PPC-Cupen och i juli sköt jag SM med en väldigt svag insats. Direkt efter SM åkte jag sedan utomlands på semester. Hade tid med en match helgen innan avresan till Stockholm som sista genrep.

PPC är en bra gren för dig som vill kombinera precisionsskytte med lite mer rörelse. Skjutning med omladdning och i olika skjutställningar under skjuttiden. Stående, sittande och liggande skytte på olika avstånd. PPC som alltså är en internationell gren har sitt ursprung i det amerikanska polisskyttet och VM eller EM arrangeras varje år under ledning av World Association 1500, där Svenska Pistolskytteförbundet är medlem.

Börja med PPC
Om man vill börja skjuta PPC i Umeå PK så är Daniel en av dom som tar emot nya skyttar och lär ut grenen. 

-Enklast är att hänga med på en träning, främst inomhus i höst. Varannan helg har vi normalt träning i PPC på söndagar. För att träna behövs inte så mycket mer än vad som behövs för att skjuta fältskytte. Minimum är ett vettigt bälte med hållare för magasin eller snabbladdare om man skjuter revolver. Fyra magasin eller snabbladdare behöver man för att kunna genomföra en tävlingslik träning. För att få tävla behövs en utbildning och vi planerar för en sådan i höst eller senare i vinter, mer info kommer på forumet när detaljerna är klara.

Daniels bästa tips till den som vill vinna ett VM-guld.
Träna, utvärdera och lita på processen.

 

Posted in Uncategorized.