Schema & träning

Träningstider Inomhus

Tisdagar
18:00-20:00 Luftpistol

Onsdagar
20:00-21:30 Fritt skytte 25m

Torsdagar
18:00-20:00 Luftpistol

Söndagar
09:00-13:00 Fritt skytte 25m
13:00-17:00 – PPC på udda veckor / IPSC på jämna veckor


Bokningar av skyttehallen (Umeå Skytteallians)Schema för inomhusträning

Klicka här för att öppna schemat som PDF (2024)

Ny version 2023-12-30


Tänk på att alltid kolla så att ingen bokning kommit in som förändrar schemat. Se Umeå Skytteallians schema för bokningar.


Inomhus

Umeå PK ingår i Umeå Skytteallians. Umeå Skytteallians tillsammans med Polishögskolan och Polisen hyr en mycket fin inomhushall som har 15 skjutplatser med upp till 50 meter som längsta skjutavstånd. Hallen har även 40 banor med Megalink för luftskytte.

Umeå PK Vi tränar krutskytte söndagar och onsdagar, luftpistol tisdagar och torsdagar. Se träningstider och schema högre upp på denna sida.

Skjuthallen har en gummiduk som hänger framför en stålplåt som kulfång. Därför är vissa kultyper inte tillåtna i skjuthallen. Här finns en bild som illustrerar vilka kultyper som är tillåtna respektive förbjudna.

Utomhus

Sommartid skjuter vi mest på vår utebana i I20-skogen mellan Ersmark och Håkmark. Utebanan har fyra skjutbanor/skjutplatser. En för IPSC direkt till vänster när man kommer in på området. I mitten av området är vår skjutbana som primärt används för PPC och är 50 yards lång. Efter den kommer vår skjutpaviljong som har 19 skjutplatser och pneumatiska vridmål på 25 meter.

Längst till höger på bilden har vi en skjutbana på 100m som byggdes när Umeå PK arrangerade SM i Svartkrut 2013.

Utomhus har vi ej fasta träningstider, utan klubbens medlemmar kan fritt åka ut och träna under de tider som skjutbanan är godkänd för skjutning.

Obs! Vintertid när skjutvallarna har frusit så är skjutbanan stängd.

Information om skjutbanans status (t.ex. stängd för vintern eller liknande) meddelas på klubbens forum.