Luftpistol

Inom luftskyttet finns det både precisions- och snabbskyttegrenar även om det vanligaste är den olympiska grenen precisionsskytte. Luftpistol skjuts på 10 m och pistolen drivs med komprimerad luft eller kolsyra. Många skyttar som under de varmare perioderna på årets skjuter grenar med krutvapen, letar sig gärna in till luftpistolbanorna på vintern för att bibehålla sin färdighet med pistolen. Luftpistolen är också väldigt bra att börja med för att lära sig grunderna i skytte med pistol.

Luftpistol har blivit en populär sportgren bland ungdom då man redan i tidig ålder kan börja skjuta luftpistol. I början får man sitta och skjuta med en stödkudde för att sedan börja skjuta stående med eller utan stödhand. Från 15 år tävlar man stående utan stödhand men man kan alltid fortsätta träna sittande eller stående som man själv vill.

Luftskytte passar också bra för den som har någon form av funktionshinder. Då anpassar vi skyttet efter den förmåga man har.

Träningstider och prova på

Det är träning på tisdagar och torsdagar mellan kl 18.00-20.00 från mitten av september tom slutet av april. Det finns lånevapen och instruktörer på plats under alla träningar. Träningen är öppen för alla, även vuxna nya skyttar som vill prova på luftpistolskytte. Ungdomsträning och "prova på" är mellan 18.00-19.00, därefter är det tid för egen träning. Möjlighet att låna vapen finns under hela träningstiden.

Efter några gratis prova-på-tillfällen med pistolskytte så får man bestämma sig för om man vill fortsätta att skjuta eller inte. Fortsätter man så blir man medlem i Umeå Pistolskytteklubb. För juniorer ingår lån av luftpistol och fri ammunition. Seniorer får låna pistol gratis och betalar för luftkulor. Om man blir medlem efter den 1 juli betalar man halva årsavgiften. Information om medlemsavgifter hittar du här.

Har ni några frågor så kan ni höra av er till Lars Edvinsson, lars.alex.edvinsson@gmail.com

Steyr LP2

 


Feinwerkbau P11

Klubbvapen

Vi har femton nyköpta luftpistoler som våra nybörjare och ungdomar får låna under sin utbildning. Även ni som kanske ägnat er åt annat skytte men som vill prova luftpistol får låna dessa.

Vi har två modeller, en med anatomiskt grepp för höger- eller  vänsterskyttar. Vi har också en lite mindre pistol för barn/ungdom. Båda pistolerna är av väldigt hög kvalité och av samma märke som olympiska medaljörer använder.