Medaljer till Umeå PK i sportskytte

Det har varit både SM, veteran SM och regionsmästerskap i skyttesport den senaste veckan. På SM, som avgjordes i Karlstad 21-23 augusti var Umeå PK representerade av fyra skyttar. I fripistol lyckades vi erövra ett brons i lag genom Lars Edvinsson,  Tomas Backlund och Åsa Edvinsson. I sportpistol gick Åsa Edvinsson till final och slutade på en åttonde plats.

Helgen efter, den 28-30/8 var det dags igen. På veteran SM på Öckerö slog Annika Edlund till med ett mästerskapsrekord och tog guld i luftpistol i klassen D45. Tillsammans med Tomas Backlund tog de båda också lagguldet i klassen H45. På regionsmästerskapet samma helg sköt Lars Edvinsson personbästa i fripistol och tog guld. Lars tog även brons i sportpistol för herrar. På damsidan sköt även Åsa Edvinsson ett personbästa i standarspistol och det räckte både till ett guld i damklassen och blev dagens högsta resultat. Åsa knep även andraplatsen i damklassen i sportpistol och bronset i grovpistol.
Sammantaget blev det en framgångsrik vecka för Umeå PK:s skyttar i sportskytte.
Posted in Uncategorized.