Föreningsintyg

Föreningsintyg från Umeå Pistolskytteklubb för att söka ny vapenlicens eller förnya tidigare vapenlicens

Ansökan om att få ett föreningsintyg skickas till ordförande för Umeå PK via e-mail ordf snabela umepk.nu
Ladda ned och fyll i ansökan om vapenlicens.
Länk: https://polisen.se/siteassets/blanketter—skriv-ut/polisens-blanketter-551-1-skriv-ut.pdf 

Om ni söker vapenlicensen direkt via Polisens webbformulär så måste detta kompletteras med ett analogt föreningsintyg i vanlig ordning. Viktigt att ni meddelar detta också.

Berätta i e-mailet till ordförande vilken gren och vilken vapengrupp du tänker tävla i med vapnet och skicka med utdrag ur loggbok, tävlingsresultat eller motsvarande som bevisar godkänd skjutskicklighet.

För föreningsintyg på vapen inom SPSF (Svenska Pistolskytteförbundet )

Skjutskickligheten för de nationella grenarna är tre sk guldserier om 43 p med A-vapen, 45 p med B-vapen och 46 p med C-vapen. Serierna skall vara skjutna under de senaste två åren och kunna styrkas via signerad loggbok eller genom tävlingsresultat. Det innebär att den första av de tre guldserierna får vara max två år gammal. Har du gått nybörjarkursen nyligen så räknas två år från det datum då du sköt den första guldserien. De flesta aktiva pistolskyttar som skjuter de nationella grenarna skjuter regelbundet guldserier så tidskravet på två år är sällan något problem. Det som kan ställa till det är om en skytt varit inaktiv under en längre tid, kanske flera år, och vill förnya en licens eller söka licens för ett ytterligare vapen. Då kommer kravet på skytteaktivitet och guldserier, och när de är skjutna, att få större betydelse.

För föreningsintyg på vapen inom SDSSF (Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet)

Märkesfordringar för dynamiskt skytte finns att läsa här: https://sdssf.se/wp-content/uploads/2016/06/180104-SDSSF_Markesfordringar.pdf

Till sist skriver du också i mailet vilket datum du blev medlem i Umeå PK.

Maila alltsammans till Umeå PK:s ordförande. Är det så att du vill göra en ansökan om vapenlicens med papper och penna, eller behöver lämna en originallicens vid köp av ett begagnat vapen, så kontaktar du ordförande för hjälp med detta. Blir du beviljad ett föreningsintyg så skickar ordförande in din ansökan om vapenlicens tillsammans med föreningsintyget till Polismyndigheten. Efter några dagar kommer ett inbetalningskort från polisen på ansökningssavgiften. Betala denna snarast och med lite tur så har du din vapenlicens efter några veckor/någon månad.